Ahad, 6 Disember 2015

Udang Goreng Kasturi


Bahan-bahan:
10 ekor udang besar
5 biji cili merah
5 biji cili hijau
2 tomato merah
2 biji bawang besar
2 biji limau kasturi diambil airnya.
2 tomato hijau
Secawan minyak masak
Garam secukup rasa



Cara memasaknya:
1.Udang digaul dengan air limau dan garam, cili hijau, cili merah ditumbuk kasar,
bawang dihiris tomato dibelah empat,
2.Panaskan minyak masukkan udang.
3.Setelah masak angkat udang.
4.Tumis bawang besar, agak masak kemudian masukan cili ditumbuk, gaul rata dengan api sederhana. 5.Apabila naik minyak masukan udang yang sudah digoreng tadi.
6.Gaul rata sebelum diangkat masukkan tomato dan hidangkan.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Udang Goreng Kasturi