Bahan-bahan:
2 cawan sagu biji halus - siram air dan tuskan
1/2 biji kelapa
Garam secukup rasa
Cara Menyediakan:
1.Gaulkan sagu yang telah dituskan dengan garam dan kelapa. Biarkan setengah jam.
2.Panaskan kuali tidak melekat,lengserkan sedikit minyak
dan taburkan adunan,tetapi jangan terlalu tebal.
3.Tutup kuali lima hingga tujuh minit atau sehingga masak.
4.Lipat dua dangai sebelum diangkat.
4.Hidangkan semasa masih panas.
Sumber:Sajionline
ZaiFa:Mesti cuba ni,lagipun bahan² ringkas jerr.Nanti kalau jadi,saya share kat sini. :-)
Isnin, 14 Disember 2015
Dangai Sagu
Dicatat oleh
Ratna Indra
di
6:03 PG
Tags :
Koleksi Resepi,
Resepi Kuih,
Resepi Makanan
Related : Dangai Sagu
Pancake MentegaBahan²:125 gm mentega 60 gm gula kastor 4 biji telur 250 gm tepung naik sendiri 1 sudu kecil serbuk penaik 200 ml susu segar esen vanila sedikit garam Cara membuatnya:1. ...
Biskut Cornflakes RanggupBahan-bahannya:250g mentega/marjerin 200g gula perang2 biji kuning telur 150g cornflakes -diramas sedikit (jgn hancur sangat) 150g tepung jagung - ayak 150g tepung naik ...
Ikan Bakar Air AsamResepi Ramadhan dari Chef Ismail.Kredit: Restoran Rebung,Bangsar,Kuala Lumpur.Jom kita tengok resepi air asam yg menambah selera.Bahan-bahan Dikisar ha ...
Seafood BoullibaiseBahan-bahan Sup Boullibaise:8 ketul Udang Harimau - size 20/30 (dibuang kulit dan kepala)8 ketul Kepah Hitam (dicuci bersih)160gm Ketam Bunga (dipotong kecil dan dicuci ...
Bubur Kuah DurianBahan-Bahan:2 biji buah durian dan ambil isinya1 biji kelapa parut di perah dan ambil santannya 1 mangkuk biasa3 ketul gula melaka2 gelas air2 helai daun pandanCara Memb ...