Cara-cara penyediaan: 1. Putar mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji. 2. Masukkan tepung pistachio berselang seli dengan susu. 3. Masukkan ¾ dalam mangkuk dan bakar pada 170c selama 15 minit. 4. Putar mentega dan gula,masukkan madu dan jus lemon. Letak di atas kek cawan.
Apam MekarBahan-bahan:200 gm gula castor2 biji telur gred A1 sudu teh ovellete1 tsp esen vanilla250 gm tepung gandum1 cawan aiskrim sodaCara membuatnya:1. Pukul telur,gula dan ove ...
Chicken KormaIngredients: 6 Tbsp / 1 1/2 oz Ghee (Minyak Sapi)2 Onions, peeled and finely sliced10 Shallots (Red Onions), peeled and finely sliced12 large Green Chilies, de-seeded an ...
Kek Moist CoklatBahan-bahan: • 2 cawan tepung gandum } diayak • 2 sk baking powder • 2 cawan gula halus • 4 biji telur gred A • 250 gm butter • 2 sk esen vanilaBancuhan koko (Pes Coklat ...
Laksa JohorIngredients A: 125 ml / 4 fl oz Vegetable Oil 2 litres / 64 fl oz Coconut Milk (Santan Cair) 500 g / 1 pound 1 ½ oz fresh Prawns 300 g / 10 oz Indian Mackerel (Ikan Kemb ...