Khamis, 15 Oktober 2015

Kek Cawan Pistachio Dan Anggur Hitam


Resepi Masterchef 2:Kek Cawan Pistachio Dan Anggur Hitam - Rosemah


kek+cawan


Bahan-bahan
125gm mentega
115 tepung gandum
Baking powder
20gm pistachio
125 gula
2 biji telur
Susu

Topping
125gm mentega
100gm gula
2 sudu madu
3 sudu jus lemon


Cara-cara penyediaan:
1. Putar mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
2. Masukkan tepung pistachio berselang seli dengan susu.
3. Masukkan ¾ dalam mangkuk dan bakar pada 170c selama 15 minit.
4. Putar mentega dan gula,masukkan madu dan jus lemon. Letak di atas kek cawan.

Sumber

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Kek Cawan Pistachio Dan Anggur Hitam

  • DSCN0184Apam MekarBahan-bahan:200 gm gula castor2 biji telur gred A1 sudu teh ovellete1 tsp esen vanilla250 gm tepung gandum1 cawan aiskrim sodaCara membuatnya:1. Pukul telur,gula dan ove ...
  • chicken_korma_Chicken KormaIngredients: 6 Tbsp / 1 1/2 oz Ghee (Minyak Sapi)2 Onions, peeled and finely sliced10 Shallots (Red Onions), peeled and finely sliced12 large Green Chilies, de-seeded an ...
  • DSCN4949Kek Moist CoklatBahan-bahan: • 2 cawan tepung gandum } diayak • 2 sk baking powder • 2 cawan gula halus • 4 biji telur gred A • 250 gm butter • 2 sk esen vanilaBancuhan koko (Pes Coklat ...
  • noimagethumbLaksa JohorIngredients A: 125 ml / 4 fl oz Vegetable Oil 2 litres / 64 fl oz Coconut Milk (Santan Cair) 500 g / 1 pound 1 ½ oz fresh Prawns 300 g / 10 oz Indian Mackerel (Ikan Kemb ...
  • pasta.masterchefPasta Tagliatelle Beserta Ayam Panggang Sumbat dan 'Mousse' Hati AyamResepi dari Rancangan MasterChef Malaysia Resepi-Chef RizalBAHAN-BAHAN AYAM:• 0.4kg Peha Ayam• 0.2kg Hati Ayam• 0.5gm Keju Mozarella• 20gm Herba Thyme (segar)• 30gm Herb ...