Asam Pedas Batang Keladi
Bahan²:
• 100g minyak masak
• 1/2 gelas air
• 250 batang keladi, dibersih dan dipotong
• 5g asam keping
• 10g daun kesum
• Garam secukup rasa
Bahan kisar:
• 10g lengkuas
• 50g cili kering
• 100g bawang kecil
• 30g bawang putih
• 10g halia
• 10g kunyit hidup
Cara membuat:
1. Panaskan minyak di dalam periuk, tumis bahan kisar sehingga naik bau.
2. Masukkan air, kecilkan api. Kemudian masukkan batang keladi bersama asam keping
dan daun kesum. Didihkan dan kacau sekali sekala.
3. Apabila masak, masukkan garam secukup rasa, kacau. Angkat daripada api dan
hidangkan.
Home »
Koleksi Resepi »
Koleksi Resepi Hotel dan Restoran »
Resepi Makanan »
Asam Pedas Batang Keladi
Sabtu, 17 Oktober 2015
Asam Pedas Batang Keladi
Dicatat oleh
Ratna Indra
di
10:30 PTG
Related : Asam Pedas Batang Keladi
Chocolate Cheesecake SquaresIngredients32 Keebler® Chips Deluxe® Oatmeal cookies (divided) 1/3 cup butter or margarine, melted 3 packages (8 oz. each) cream cheese, softened 2/3 cup sugar 6 squares ...
Kuih KetayapBahan-bahan:2 cawan tepung1 biji telurSedikit garam1 cawan air1 cawan air daun pandanSedikit pewrna pandanSemua bahan dikisar halus.Panaskan kuali dan sapu sedikit minya ...
Dangai SaguBahan-bahan:2 cawan sagu biji halus - siram air dan tuskan1/2 biji kelapaGaram secukup rasaCara Menyediakan:1.Gaulkan sagu yang telah dituskan dengan garam dan kelapa. B ...
Biskut Cornflakes RanggupBahan-bahannya:250g mentega/marjerin 200g gula perang2 biji kuning telur 150g cornflakes -diramas sedikit (jgn hancur sangat) 150g tepung jagung - ayak 150g tepung naik ...
Kuah Dhal (sumber gambar dari internet)B ...