Minyak sapi 500 g tepung gandum 1 kg gula halus 200 g Sedikit ceri untuk hiasan Papercup
Cara-caranya:
1.Ramas minyak sapi bersama tepung gandum sehingga menjadi doh. 2.Uli doh bulat- bulat dan goyangkan dalam bekas gula halus. 3.Kemudian ambil doh tersebut dan masukkan dalam papercup dan hias dengan ceri diatasnya. 4.Akhir sekali bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit.
Ikan Bakar Air AsamResepi Ramadhan dari Chef Ismail.Kredit: Restoran Rebung,Bangsar,Kuala Lumpur.Jom kita tengok resepi air asam yg menambah selera.Bahan-bahan Dikisar ha ...
Talam Seri DelimaBahan-bahan untuk lapisan bawah:300 ml santan pekat900 ml air130 gm tepung beras50 gm tepung kacang pis1 cawan gula pasir6 biji sengkuang cina - dibuang kulit dan dipoto ...
Pancake MentegaBahan²:125 gm mentega 60 gm gula kastor 4 biji telur 250 gm tepung naik sendiri 1 sudu kecil serbuk penaik 200 ml susu segar esen vanila sedikit garam Cara membuatnya:1. ...