Sabtu, 31 Oktober 2015

Biskut Green Lace

Biskut Green Lace

Bahan A
120 g mentega
20 g shortening/lemak sayur
80 g gula kastor
1 camca teh padan paste


Bahan B

140 g tepung gandum
30 g tepung sagu
1/4 camca teh baking powder
1/4 camca teh garam
30 g biskut marie yang dikisar halus
20 g serbuk kacang hazelnut
Bahan C
Coklat cair secukupnya
Gula manik bewarna-warni

Cara membuatnya:
Putar bahan A hingga sebati. Masukkan bahan B dan gaul hingga menjadi doh.

Canai doh 1/2 cm, terap dengan acuan kegemeran dan susuh atas dulang pembakar.

Buat hingga siap. Bakar pada suhu 170C selama 20 minit atau hingga masak bergantung pada oven masing2.



Sejukkan biskut atas jaringan, kemudian drizzle coklat cair dan taburkan gula manik bewarna-warni atasnya.

Untuk sukatan di atas boleh dapat dalam 35 keping biskut Green Lace.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Biskut Green Lace